Een complete
oplossing,

volledig voor-
geïnstalleerd

Sujet

EnergyBox

Wanneer in een gebouw geen plaats is voor een stooklokaal of pelletopslag, of als de bestaande ruimte voor iets anders gebruikt moet worden, dan is de ÖkoFEN EnergyBox de ideale oplossing.

 

Externe verwarmingscentrale met ketel en voorraadruimte 

De voorgeïnstalleerde installatie omvat een Pellematic pelletverwarming, de pelletopslag, het transport tussen beide en de schouw. Indien gewenst kunnen ook het buffervat of de zonnepanelen voorzien worden.

 

Mobiele en compacte verwarmingscentrale

De EnergyBox is verkrijgbaar in vermogens van 12 tot 224 kW. Dankzij de flexibele afwerkingsmogelijkheden kan de installatie optimaal aangepast worden aan uw wensen.  

Vermogens van 12 tot 224 kW

Pelletketel en -opslag voor buitenopstelling

Flexibel & individuell:

 • Meer plaats in uw woning dankzij buitenopstelling 
 • Geen ombouwvoorzieningen in uw woning
 • Robuuste betonnen bouwwijze met hoge brandveiligheid
 • Kostengunstig door kant-en-klare bouwwijze
 • Individuele uitvoering, naargelang uw behoeftes
Plaatswinst in de woning

Plaatswinst in de woning

De EnergyBoxen van type  A (10 tot 20 kW) tot B (12 tot 32 kW) zijn ontwikkeld en ontworpen voor eengezinswoningen of kleine appartementen. 

Door de buitenopstelling spaart u in huis waardevolle plaats om te wonen of te stockeren.

 

U hoeft geen dure kelder te bouwen, of de beschikbare kelder kan u voor andere doeleinden gebruiken. De ingebouwde textielsilo Flexilo heeft een capaciteit van 3,5 tot 6 ton.

Ideaal voor bedrijven

Ideaal voor bedrijven

Wanneer u bedrijfsruimte nodig heeft voor kantoren of productieoppervlakte, dan kan u opteren voor de EnergyBox type C (15 tot 56 kW), D (72 tot 112 kW) of E (144 bis 224 kW). Deze vermogen zijn speciaal ontwikkeld voor bedrijven, hotels of openbare inrichtingen.

Door de bouwwijze is de EnergyBox ook achteraf nog te verplaatsen of uit te breiden.

 

De voorziene pelletvoorraad kan 9 tot 15 ton pellets bevatten.

Vernuftige opties

Vernuftige opties

Vul uw pelletketel aan volgens uw eigen ideeën en behoeftes. Bvb. met het Pellaqua buffervat of met de Pellesol zonnecollectoren als dakopbouw. Praktisch is verder het optionele Pelletronic Online Monitoring-systeem.

 

Bovendien kan u uw pelletinstallatie ten allen tijde controleren via internet en kan ook vanop afstand een nieuwe brandstoflevering bestellen.

Binnen enkele uren bedrijfsklaar

Binnen enkele uren bedrijfsklaar

Met de EnergyBox bespaart u niet alleen waardevolle woon-, opslagruimte of productieoppervlakte, maar uiteraard ook tijd. De EnergyBox wordt volledig klaar geleverd met een vrachtwagen op de bouwplaats. 

Ter plaatse heeft u enkel een kraan nodig, een fundament en de passende verbindingsleidingen. Eens aangesloten is de EnergyBox onmiddellijk bedrijfsklaar.


De volledige installatie neemt weinig tijd in beslag. Alle certificaten voor de brandweer, testresultaten, windbelasting- en stabiliteitsberekeningen zijn beschikbaar.

Container in robuust beton

Container in robuust beton

De container wordt in hoogwaardig beton geleverd. De buitenfaçade is standaard wit. De container omvat naast plaats voor de pelletketel ook plaats voor de pelletvoorraad. De uitsparingen die nodig zijn voor het verwarmingssysteem (zoals bvb. uitsparingen voor de pelletketel of de schouw) zijn vooraf voorzien. 

100 ton minder CO2

100 ton minder CO2

Het nieuwe bedrijfsgebouw van ZSM wordt met een ÖkoFEN EnergyBox verwarmd met een vermogen van 224 kW. [01] 

Hiermee kan het bedrijf de jaarlijkse verwarmingskosten tot 75% laten dalen en wordt er elk jaar opnieuw 100 ton CO2 bespaard.

 

De EnergyBox werd met dezelfde façade-afwerking uitgevoerd als het bedrijfsgebouw. Hierdoor past de EnergyBox perfect bij dit project.

"Z-S-M. EnergyBox van 224 kW. De façade is in harmonie met het firmagebouw."

Uw aanvraag

Pelletketel en -opslag voor buitenopstelling.

 
 • +
 • +
 • +
 • +
 • +
 • +
 • +
 • +
Vergroten

Symboolfoto

 

Nieuwbouw

Comfortabel en kostengunstig verwarmen

Renovatie

Moderne verwarmings-techniek, jarenlang getest

Grote projecten, commerciële en openbare gebouwen

Het potentieel genaamd "efficiëntie"

Installateurs, designers & architecten

Net zo uniek als het idee

GALERIE ÖFFNEN