Sujet
Overzicht

Vragen en antwoorden over het thema pellets:

 
1. Waarom zou ik met pellets verwarmen? 2. Wat zijn pellets eigenlijk? 3. Breng ik met houtpellets het bos in gevaar? 4. Is de bevoorrading van pellets ook in de toekomst gegarandeerd? 5. Zal de prijs van pellets voor de gebruiker stijgen, als de vraag naar pellets sterk toeneemt? 6. Volgt de pelletprijs de olieprijs? 7. Hoe hoog is de energielast van pelletproductie en -transport? 8. Hoe herkent men de kwaliteit van pellets? 9. Hoe groot is de stookwaarde van pellets? 10. Welke systemen bestaan er voor de opslag van pellets? 11. Hoe lang kan men pellets opslaan? 12. Onder welke omstandigheden verliezen pellets in mijn voorraadruimte aan kwaliteit? 13. Ontstaat bij het verbranden van pellets uitstoot? 14. Waarom zou ik als installateur pelletverwarming aanbieden aan mijn klanten?
 

Vragen en antwoorden over het thema zon:

 
1. Moet mijn zonne-installatie apart verzekerd worden? 2. Wat doet een zonne-installatie voor het milieu? 3. Is de installatie van een zonne-installatie economisch voor mij? 4. Werkt de zonne-installatie ook als het bewolkt is? 5. Als de zon niet schijnt - moet ik dan koud douchen? 6. Kan ik met zonne-energie ook verwarmen of dient de installatie enkel voor warmwaterbereiding? 7. Hoe efficiënt zijn zonne-installaties bij sanitair warm water en verwarming? 8. Aan welke bouwvoorschriften moet mijn huis standaard voorzien voor het gebruik van een zonne-installatie? 9. Moet mijn zonne-installatie met de hand bediend of geregeld worden? 10. Hoe lang duurt de inbouw? 11. Kunnen de leidingen ook achteraf gelegd worden? 12. Hoe onderhoudsintensief is een zonne-installatie? 13. Is de collector beschermd tegen beschadiging (hagel, bliksem, sneeuw)? 14. Kan ik de warmwaterboiler verder gebruiken?
 

 

Thema Pellets

 

9. Wat is de stookwaarde van pellets?

De stookwaarde van pellets is met 4,9 kWh/kg genormeerd.
De stookwaarde van 1 liter stookolie bedraagt 10 kWh/l en die van 1 m³ aardgas ook 10kWh. Daarbij geldt: 2 kg pellets ~ 1 liter stookolie ~ 1 m³ aardgas. In een prijsvergelijking komen pellets er als beste uit: de gemiddelde energieprijs voor 1 kWh bedraagt momenteel voor pellets in Duitsland zo'n 4,8 cent, bij mazout 8,8 en bij vloeibaar gas zo'n 10,6 cent.

 


 

Vragen en antwoorden over het thema zon:

 

Nieuwbouw

Comfortabel en kostengunstig verwarmen

Renovatie

Moderne verwarmings-techniek, jarenlang getest

Grote projecten, commerciële en openbare gebouwen

Het potentieel genaamd "efficiëntie"

Installateurs, designers & architecten

Net zo uniek als het idee

GALERIE ÖFFNEN