Sujet
Overzicht

News

Nieuw en innovatief: Pellematic Condens

Nieuw en innovatief: Pellematic Condens

ÖkoFEN, met hoofdzetel in Niederkappel, behoort tot de meest innovatieve bedrijven in de verwarmingsbranche. Reeds in 2004 introduceerde ÖkoFEN als allereerste bedrijf ter wereld een condenserende pelletketel.
De kennis omtrent de condensatietechniek bij pelletverbranding die in 10 jaar werd opgebouwd, resulteert vandaag in een volledig nieuw ketelontwerp. De nieuwe Pellematic Condens is het resultaat van alle know-how van ÖkoFEN tot op vandaag.

Maximum rendement, minimum uitstoot
Bij de ontwikkeling van de Pellematic Condens heeft ÖkoFEN ingezet op het maximaliseren van het rendement van de ketel enerzijds, en anderzijds op het verminderen van de emissies tot ver onder de Europese eisen.

Het resultaat ? De Pellematic Condens is ‘s werelds performantste pelletketel geworden : hij haalt een rendement van 107% en de fijnstof- en CO-uitstoot liggen ver onder de strengste Europese norm.

Met de introductie van deze nieuwe condenserende pelletketel, die in vermogens van 10 tot 18kW beschikbaar is, biedt ÖkoFEN de ideale ketel aan voor zowel nieuwbouw als renovatie. De ketel, die volledig uit roestvrijstaal bestaat, is standaard uitgerust met een pelletzuigsysteem en kan hierdoor gekoppeld worden met één van de 45 verschillende opslagsystemen die ÖkoFEN aanbiedt. De pelletopslag kan variëren van 450 tot 12.000kg.

De weersafhankelijke regeling is uitgerust met een aanraakscherm en maakt tevens gebruik van de weersvoorspelling om het gedrag van de ketel aan te passen.


Minimale plaatsinname
De Pellematic Condens neemt slechts 72x73 cm ruimte in beslag. De rookgasafvoer kan zowel achteraan als aan de rechterzijde gebeuren. Hierdoor kan de ketel perfect in een hoek geplaatst worden. Alle andere aansluitingen gebeuren bovenaan de ketel.

Deze nieuwe ketel is uiteraard modulerend tussen 30 en 100% van zijn nominaal vermogen. De vertrektemperatuur van het verwarmingswater kan variëren tussen 28 en 85°C. Hierdoor vervalt de nood aan een driewegmengventiel om de temperatuur te regelen. De hydraulische installatie wordt dus eenvoudiger, betrouwbaarder en kostengunstiger.

Vlaamse Energielening voor pelletketel of pelletkachel

Vlaamse Energielening voor pelletketel of pelletkachel

Goedkope of renteloze lening voor pelletketel of pelletkachel

Lees meer
Herfstactie 2018

Herfstactie 2018

Geniet tot eind 2018 van voordeel bij aankoop van ÖkoFEN, BlueBurn en DualSun

Lees meer
ÖkoFEN Belgium stelt eerste offgrid-huis in België voor

ÖkoFEN Belgium stelt eerste offgrid-huis in België voor

Volledig afgekoppeld van het net en toch alle comfort: het kan!

Lees meer
Pellematic Compact

Pellematic Compact

Uiterst stil, uiterst compact, uiterst prijsgunstig

Lees meer

Nieuwbouw

Comfortabel en kostengunstig verwarmen

Renovatie

Moderne verwarmings-techniek, jarenlang getest

Grote projecten, commerciële en openbare gebouwen

Het potentieel genaamd "efficiëntie"

Installateurs, designers & architecten

Net zo uniek als het idee

GALERIE ÖFFNEN