Sujet

Van pionier tot globaal premiummerk

Dynamisch gegroeid en vast geworteld

 

De geschiedenis van de moderne pelletverwarming begon midden de jaren tachtig in Oostenrijk. Na het einde van de tweede oliecrisis had Herbert Ortner het doel voor ogen om woning te kunnen verwarmen zonder fossiele brandstoffen. Samen met twee medewerkers ontwierp en fabriceerde hij hakselketels. Hij merkte al vlug dat hakselketels eerder geschikt zijn voor landbouwbedrijven of grotere collectiviteiten.

 

Pellets boden echter meerdere voordelen. Helaas waren pellets in die periode in midden-Europa nog weinig gekend en bijna niet beschikbaar.

Desondanks ontwikkelde Herbert Ortner in 1997 een verwarmingsketel voor pellets: Europa's eerste pelletketel, de ÖkoFEN Pellematic.

 

Zijn comfort maakte het eindelijk mogelijk om de klanten een echt alternatief aan te bieden voor gas- en stookolieketels.


De houtindustrie volgde. De voordien waardeloze houtspanen werden een waardevolle brandstof en brachten een ganse industrie op gang.

Omdat de pelletketels steeds meer geliefd werden, besliste ÖkoFEN in 1999 om zich uitsluitend toe te leggen op pelletketels en te stoppen met hakselketels. Zo kon de specialisatie volop doorgaan. Doorheen de jaren werd er ook OEM geproduceerd voor andere merken zoals bvb Easypell.

 

Vandaag is ÖkoFEN de specialist in Europa voor pelletverwarming, met een modern productieapparaat en honderden medewerkers over gans Europa. Meer dan 60.000 geïnstalleerde ketels, een verdeelnet in 17 landen en baanbrekende innovaties maken ÖkoFEN tot de specialist in Europa.

 
 
  1. Een man - een pelletketel. Volgens dit motto maakt elke monteur "zijn" pelletketel van A tot Z.

  2. Sinds 2006 staat de Duitslandcentrale van ÖkoFEN in de buurt van Augsburg.

  3. Hoofdzetel: Mühlviertel in Oostenrijk.

  4. Fabricage van onderdelen in Purgstall - Niederösterreich.

  5. In de onderzoeks- en ontwikkelafdeling worden voortdurend nieuwe zaken ontwikkeld en getest.

  6. De geproduceerde ketels staan vertrekkensklaar – Made in Austria

Nieuwbouw

Comfortabel en kostengunstig verwarmen

Renovatie

Moderne verwarmings-techniek, jarenlang getest

Grote projecten, commerciële en openbare gebouwen

Het potentieel genaamd "efficiëntie"

Installateurs, designers & architecten

Net zo uniek als het idee

GALERIE ÖFFNEN